0 0

Ndani atë në rrjetin tuaj social:

Ose thjesht mund të kopjoni dhe shpërndani këtë url
Gëzuar Ditën e Verës

Gëzuar Ditën e Verës

Kuzhina::

Një festë me origjinë pagane në të cilën njerëzit i faleshin Perëndive, është trashëguar në veçanti nga qytetarët e Çermenikës afër Librazhdit të sotëm.

  • Mesatare

Udhëzimet

Share

Gëzuar Ditën e Verës!

Kjo ditë shënon fundin e dimrit dhe çeljen e bimësisë e cila është prirëse e hyrjes së pranverës. Si zakon, në 13 mars, njerëzit marrin një tufë të vogël bari të njomë bashkë me rrënjët dhe dheun e tij për mëngjesin e datës 14 mars.

Shenja dalluese e kësaj feste është pregatitja e ballakumeve, specialitet i qytetit të Elbasanit, recetën origjinale të së cilës mund ta gjeni këtu.

Përveç kësaj ëmbëlsirë kaq të shijshme, ne ju rekomandojmë gjithashtu që në këtë ditë kaq të veçantë, tavolina juaj të jetë shtruar me gatime të kuzhinës tradicionale elbasanase, duke filluar që nga tava me pistil, tava a kosit e deri tek gjyveçi me patate apo oriz.

Gëzuar Festën dhe Ju bëftë mirë!
Featured Image
previous
Paçe këmbësh
Mish qengji në furrë
next
Mish qengji në furrë
Featured Image
previous
Paçe këmbësh
Mish qengji në furrë
next
Mish qengji në furrë

2 komente Fsheh komentet

Shto nje koment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here