0 0
Sterilizimi i kavanozëve dhe vazove

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sterilizimi i kavanozëve dhe vazove

  • Easy

Directions

Share

Sterilizuesi është një lloj i veçantë tenxhere e cila përdoret posaçërisht për të sterilizuar vazot dhe kavanozat, e përbërë nga një numër i caktuar vendesh të cilat shërbejnë për të ruajtur dhe izoluar kavanozat e qelqit gjate zierjes. Por, në mungesë të tij mund të perdorim fare mirë një tenxhere të madhe dhe të rëndë, me diametër të paktën 40cm në të cilën mund të sistemojmë vazot që i kemi mbështjellë më parë me një pecetë të pastër (secilën prej tyre veç e veç).

Dmth është e rëndësishme që gjatë zierjes, vazot të mos përplasen me njëra tjetrën (për të evituar krisjet apo thyerjet e tyre) dhe as me fundin e tenxheres. Sterilizimi në këtë pikë bëhet në një mënyrë fare të thjeshtë: vendosen vazot në tenxhere (ose në sterilizator), mbulohen komplet me ujë të ftohtë dhe e gjithë tenxherja çohet në vlim në zjarr të fortë.

Kur të kenë arritur pikën e vlimit, e ulim zjarrin në minimum dhe vazhdojmë zierjen në zjarr të avashëm për të paktën 30 minuta. Pasi të ketë kaluar koha e nevojshme, heqim kavanozat nga tenxherja vetëm kur uji të jetë plotësisht i ftohur!

(Visited 66 times, 1 visits today)

Kamela Vasa

Lindur ne vitin 2009, nga pasioni per kuzhinen dhe per recetat gjithnje e me te shumellojshme, kjo faqe synon te jete me prane atyre qe udhehiqen nga motoja: TE GATUASH ESHTE NJE KENAQESI!

previous
Brumë i shkrifët
next
Reçel pjeshke
previous
Brumë i shkrifët
next
Reçel pjeshke

8 Comments Hide Comments

Faktikisht duhet te kesh nje tenxhere te madhe qe ti nxeri te gjitha vazot dhe ato te mbulohen plotesisht me uje… ne kete pike nuk ka rendesi nese i ve me koke poshte apo jo.

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here